Optimal ytelse

Vår Historie

Med vår bakgrunn vil vi si at vi er heldige som ikke var farget av tidligere teorier. På læringsstadiet var vi fullstendig åpne.
Jeg Anette – ’66 modell fra Bamble i Telemark har alltid vært glad i mennesker og dyr. Yrkesvalget mitt ble frisør som jeg stortrivdes med.
Stein ble født i ’59 i Brevik i Telemark og tok etter hvert sin utdannelse innen televerket og trivdes i sitt arbeid med sentraler, datasystemer og opplæring. Han har alltid vært opptatt av hvordan kropp og sinn har det og var en aktiv seiler; i 1984 deltok han i olympiaden i Los Angeles.
Vi giftet oss i ’88 og fikk etter hvert tre barn.

Et veiskille

Våren 2001 skjedde det noe som snudde livet til vårt ene barn på hodet og rystet vår lille familie på en måte som fikk følger vi aldri kunne drømt om. Fra å være en glad og ubekymret 10 åring ble hun » plutselig » fylt av en lammende angst for alt og alle, en total angst. Hun fungerte ikke lengre og måtte være inntil mor eller far hele tiden. En episode på skolen utløste denne tilstanden hun var kommet i og resultatet ble et livredd og svært deprimert barn. Dette var et sjokk for henne og for alle oss rundt henne. Det er skremmende å oppleve hvilken makt slike destruktive følelser kan ha på et menneske. Vi havnet på legevakta med ei lita jente med panikkangst i den tro at det feilte henne noe alvorlig, men legen vi møtte der forsto at det dreide seg om angst og hennes kamp tilbake til sitt trygge jeg startet.
For å gjøre en lang historie kort, dreide det seg om hyppige forslag om medisinering, utallige møter hos psykolog, helsesøster, PP-tjeneste, BUP, barnevern, osv. Ingenting hjalp, alt føltes fastlåst og hun klarte ikke å være noe sted uten å klamre seg til oss. Vi var med på skolen og var inntil henne hele tiden i nærmere et år før vi kom over et ukeblad der det stod en artikkel om ei jente som hadde hatt det på samme måten og var blitt «frisk» etter å ha fått behandling av Mats Uldal og tankefeltterapi. Dette skulle vise seg å bli hennes vei tilbake til seg selv igjen.

Mats Uldal

Etter altfor lang tid i denne angst tilstanden møtte vi opp i Oslo og hun fikk sin første TFT behandling av Mats. Disse minuttene er noe av det største vi har opplevd, der og da slapp den største frykten i henne taket og hun ble mer seg selv. Da var det også tøft å oppleve at ikke hele virkningen holdt; Selv om hun ikke falt helt tilbake var det liksom noe som opphevet den fine virkningen vi opplevde ved hver behandling. Det var faktisk henne selv som oppdaget en av årsakene: Hun ble mye værre ved inntak av for mye sukker, men da ingen her i Norge jobbet med denne delen av TFT ble hun aldri testet for dette eller andre mulige ting som kunne fylle kroppens buffer og trigge angsten. Det skulle for oss imidlertid bli en lærerik tid om angstens natur. Vi lærte omsider selv å teste (TFT-Dx) og forsto etterhvert hva TFT egentlig handlet om. Vår datter mestret etter hvert mye mer, og etter ytterligere noen flere timer falt brikkene igjen på plass og hun er i dag helt fri fra angst og det flotteste av alt er at det ikke er vondt for henne å tenke tilbake på denne vanskelige perioden. Mats har gjort en kjempejobb for å bidra til at TFT er blitt gjort kjent i Norge, både gjennom behandling av mennesker og ikke minst gjennom å utdanne nye terapeuter som kan spre kunnskapen om TFT ytterligere. Algoritmene gjør TFT lett tilgjengelig selv for mennesker uten en terapeutisk bakgrunn og du vil oppnå resultater som er helt utrolige.

Dr. Roger Callahan

Akkurat den veien vår familie måtte gå for å komme hit vi er i dag føles som en stor rikdom. Og vi som mor og far er blitt utrolig ydmyke overfor alle mennesker og alle typer følelser. Vi tok selv algoritmeutdannelsen hos Mats Uldal i 2001/02 og arbeidet deretter på full tid med TFT. Dette var utrolig tilfredstillende p.g.a. de mange gode resultatene, men vi kom likevel til et punkt etter ca. tre år der vi ønsket å vite mer.
Det første møtet med Roger Callahan og den opprinnelige formen for TFT der man bruker kinesiologi for å diagnostisere den rette behandlingen, åpnet en ny dimensjon for oss. Dette førte igjen til at vi kunne behandle langt flere mennesker med komplekse tilstander, samt forbedre effekten på ulike smertetilstander.
Erfaringene vi nå gjorde med TFT diagnose gjorde oss også nysgjerrige på å få lære «det øverste» nivået innen TFT; Advanced TFT Voice Tecnology. Dette er en teknologi basert på en oppdagelse gjort av Roger Callahan noen år etter at selve terapiformen var utviklet. Stemmen vår inneholder vital informasjon som på en objektiv måte kan brukes for å tilrettelegge behandlingsforløpet på den mest effektive måten. Sommeren 2006 fikk vi anledning til å virkeliggjøre «drømmen» vår og vi bodde en uke sammen med Joanne og Roger Callahan i deres hjem i California med intensiv opplæring i TFT-VT. I dag arbeider vi med en kombinasjon av alle tre nivåer innen TFT. De utfyller hverandre på en fantastisk fin måte.