Hvordan har du det egentlig?

I jobb og idrett vil mennesker ha behov for bestemte kvaliteter som skal fungere så optimalt som mulig for å sikre en god prestasjon. Det spennende er at det er de samme mekanismene og faktorene som er avgjørende for vår daglige funksjon og livskvalitet.

Mennesker kan slite med angst og depresjon eller andre kraftige forstyrrelser. Fobier eller irrasjonelle redsler er det mange som har. Traumer og PTSD blir mennesker ofte tvunget til å leve med etter en opprivende, vond eller livstruende opplevelse. Skam, skyld, bitterhet og sinne preger livet til altfor mange. En tung bør av sorg blir forsøkt båret i håp om at tiden skal mildne noe av lidelsen.

Vi har mange navn som sier noe om hvordan vi føler, men felles for dem alle er at det handler om Å FØLE enten følelsen er god eller vond. Det å føle er helt naturlig, men det er ikke alltid ”det naturlige” er fordelaktig for oss. Å fjerne evnen til å føle er selvfølgelig ikke ønskelig, det ville jo være å ta bort selve opplevelsen av å leve. Det å kjenne på en vond følelse er i seg selv en del av helheten; problemer oppstår først når intensiteten er for høy og vedvarende over tid.

Vonde følelser ”tiltrekker” seg negative tanker akkurat som negative tanker utløser vonde følelser. Dette blir ofte en ond sirkel som bare får problemet til å vokse inntil begeret er fullt og det renner over. Vi møter veggen og fungerer ikke lenger optimalt. Dersom denne overbelastningen får vedvare over tid, kan det som startet som en vond følelse utvikle seg til et fysisk problem. Følelser er spenninger i kroppen som kan redusere sirkulasjonen og dermed hemme de naturlige reparasjonsprosessene; betennelser kan dermed lettere oppstå og legge grunnlaget for sykdom i selve kroppen.

Siden følelser styres av den tilstedeværende informasjonen (programmer) i vårt menneskelige system og ikke av fornuft eller hvor lang tid det går, kan mennesker oppleve å måtte leve med et problem hele livet eller være heldige at det går over like fort som det oppsto. Når følelser som forringer vår livskvalitet henger seg opp, er det programmer som ikke automatisk slutter å kjøre når de skal.

Fra naturens side er vi utstyrt med et fantastisk system som helt automatisk ordner opp uten at vi engang virkelig tenker over det. Vi er selvreparerende både psykisk og fysisk, men når det skjer helt av seg selv tar vi det for gitt; vi har jo ikke et problem som tiltrekker seg oppmerksomheten vår. Når det naturlige systemet en sjelden gang feiler skjer det motsatte; vi legger i høyeste grad merke til det fordi vi ikke lenger opplever å fungere optimalt.

Mental Optimalisering handler om å tilføre det lille som mangler for at naturen skal kunne gå sin optimale gang. Les mer om metoden her.

Dersom du mener at du trenger terapi og behandling fordi du er syk eller har en diagnose, vil Friskehuset; spesialistene i tankefeltterapi videreføres. Les mer her.

INTERESSERT I Å TA EN PRAT?

Fyll inn e-post eller mobil, så kontakter vi deg, helt uforpliktet.